Sporazum o saradnji

Bez autora
May 09 2011

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović u subotu su, u Kragujevcu potpisali sporazum o saradnji dva grada. Cilj ovog sporazuma je ekonomska saradnja, jer Fiat će proizvoditi 300.000 automobila godišnje, koji će se u svijet izvoziti preko Luke Bar. Istovremeno, iz Italije će stizati djelovi za Fiat i najprirodnije je da to realizujemo preko Bara. Postoje i velike mogućnosti za naše investitore da u Crnoj Gori pod povoljnim uslovima plasiraju svoj kapital, a u planu je i izgradnja našeg odmarališta na moru. Potpisivanje ovog sporazuma samo su dokaz dobre saradnje koja traje godinama unazad. Kragujevac je naš dugogodišnji prijatelj, još od vremena kada je „Jugo" preko Luke Bar odlazio u Ameriku. Zbog toga se očekuje da i Fiatovi automobili istim putem stižu do kupaca širom svijeta, jer je to veliki posao kako za Srbiju i Crnu Goru, tako i za dva grada.

Sporazum o saradnjiPredsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović u subotu su, u Kragujevcu potpisali sporazum o saradnji dva grada, saopšteno je iz kabineta barskog predsjednika.

Cilj ovog sporazuma je ekonomska saradnja, jer Fiat će proizvoditi 300.000 automobila godišnje, koji će se u svijet izvoziti preko Luke Bar. Istovremeno, iz Italije će stizati djelovi za Fiat i najprirodnije je da to realizujemo preko Bara. Postoje i velike mogućnosti za naše investitore da u Crnoj Gori pod povoljnim uslovima plasiraju svoj kapital, a u planu je i izgradnja našeg odmarališta na moru, kazao je Stevanović.

Predsjednik Opštine Bar istakao je da je potpisivanje ovog sporazuma samo dokaz dobre saradnje koja traje godinama unazad.

Kragujevac je naš dugogodišnji prijatelj, još od vremena kada je „Jugo" preko Luke Bar odlazio u Ameriku. Zbog toga očekujemo da i Fiatovi automobili istim putem stižu do kupaca širom svijeta, jer je to veliki posao kako za Srbiju i Crnu Goru, tako i za naša dva grada. U okviru Luke Bar postoji i slobodna zona, koja može biti veoma primamljiva za investitore iz Srbije, koji po vrlo povoljnim uslovima mogu da grade svoje proizvodne pogone.

Sporazum o saradnji stimulisaće mnoge da dio svojih proizvoda plasiraju na novo tržište, posebno ako se ima u vidu da Crna Gora uvozi značajne količine poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Ne smijemo zaboraviti ni turizam koji nas je sve ove godine povezivao i naša je želja je da se građani Kragujevca u Baru osećaju kako kod kuće, kazao je Pavićević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik